Om oss

Om oss

House of Sri Lanka

Vi är ett svenskt team med lång erfarenhet av Sri Lanka och IT-marknaden i Norden. Med en djup kunskap om Sri Lanka och den nordiska IT-marknaden främjar vi kontakter och information om IT och BPO på Sri Lanka. Vi hjälper svenska företag att få en direktkontakt med de rätta leverantörerna på Sri Lanka.

Vårt kontor ligger centralt i Stockholm, men vi kommer gärna till er.

Vi har ett uppdrag från ett antal av de bästa leverantörerna på Sri Lanka.

Det finns inga mellanhänder eller kostnader från oss, utan vi skapar en direktkontakt med de mest lämpade leverantörerna på Sri Lanka för just ert företag.

Leif I Ohlson

Leif I Ohlson, född 1966 i Stockholm, har en lång bakgrund i internationell politik (i forna Jugoslavien, Haag och Sri Lanka) och även konst- och hotellbranschen. Han har ett brett nätverk av kontakter med politiker, journalister och affärsprofiler i Sverige och på Sri Lanka.


Leif arbetade i över 17 år i Försvarsmakten. Sedan 2014 har han på heltid fokuserat på att stärka Sri Lankas varumärke i Norden.

2005-2006, under inbördeskriget, arbetade Leif i Batticaloa på lankesiska östkusten (Head of District for Sri Lanka Monitoring Misson) och har sedan dess besökt landet ofta.


Sedan 2015 är Leif I Ohlson också Secretary General (generalsekreterare) för Sweden Sri Lanka Business Council (SSLBC) som är baserat i Stockholm. SSLBC har medlemmar i alla större regioner i Sverige, och från många branscher.


Leif arbetar även med att marknadsföra Sri Lanka som en destination för högkvalitativa IT-tjänster. Detta har varit framgångsrikt och ett antal nya arbetstillfällen har skapats tack vare detta arbete.